Boete voor privacyschandaal Facebook

Het sociale media bedrijf Facebook heeft vijf miljard aan de kant gezet voor het privacyschandaal. Ze riskeren een grote boete van de Amerikaanse financiële toezichtouder. De verwachting is dat zij een boete van drie tot wel vijf miljard euro moeten betalen.

De Amerikaanse financiële toezichthouder onderzoekt het privacy schandaal van Facebook met Cambridge Analytica. Facebook zou gegevens aan dit bedrijf hebben verkocht. Daarnaast zouden deze gegevens zijn gebruikt voor de campagne van (toentertijd) de Amerikaanse presidentskandidaat Trump.

Het is een groot bedrag dat Facebook moet betalen. Maar voor een groot bedrijf als Facebook is dit te overzien.

In 2004 werd Facebook opgericht. De Amerikaanse Mark Zuckerberg is oprichter en CEO (algemeen directeur). Gebruikers kunnen zich aanmelden op Facebook, waarna ze een persoonlijk profiel kunnen maken: vrienden toevoegen, foto’s plaatsen, berichten bekijken enzovoort. Het is mogelijk om je eigen profielfoto te plaatsen en een omslagfoto te veranderen. Hiernaast kun je veel persoonsgegevens invullen op je Facebook profiel. In eerste instantie werd Facebook opgericht voor studenten van Harvard. Snel werd dit uitgebreid naar ander universiteiten. In 2005 kochten ze de domeinnaam Facebook.com voor 200.000 dollar. Sinds 2007 nam het aantal Facebook gebruikers veel toe. De meting uit eind 2017 gaf aan dat Facebook twee miljard leden heeft.

Bron: Business Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *